Facebook sa stal asi jedným z najväčších fenoménov súčasného sveta. Napriek tomu sa však niektorý uživatelia tejto sociálnej siete z rôznych dôvodov rozhodujú pre ukončenie svojho pôsobenia na nej. Facebook týmto používateľom ponúka hneď dve možnosti- úplné zmazanie a čiastočnú deaktiváciu účtu. V tomto návode sa pozrieme na obe.

  • Deaktivácia účtu
  • Po deaktivácií účtu je váš účet znefunkčnený, kedykoľvek sa však k nemu mǒžte vrátiť obyčajným prihlásením na svoj účet. Je možné ju vykonať kliknutím na záložku “účet” v hornom menu, prejdením na položku “Nastavenia účtu” a nakoniec kliknutím na “Deaktivovať účet”. Potom sa vám zobrazí stránka na ktorej sa vás pokúsi Facebook presvedčiť aby ste predsa len ostali (napr. aj fotkami ľudí, ktorým vraj budete chýbať). Pokiaľ sa aj napriek tomu rozhodnete deaktivovať svoj účet, stačí už len vyplniť formulár v ktorom sa vás Facebook pýta na dôvod vášho odchodu.

  • Zmazanie účtu
  • Okrem deaktivácie účtu ponúka Facebook aj (trochu ukrytú) možnosť vymazať váš účet úplne. Zmazanie účtu je kožné vykonať vyplnením formulára na tejto adrese. Zmazanie účtu trvá 14 dní a kedykoľvek počas tejto doby je možné ho opätovne obnoviť.